Το σπίτι του 2020 σήμερα!

Σεμινάριο CEPH Designer για πρώτη φορά σε παθητικό σπίτι

12249836_895001163916658_2507548715140358107_nΞεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή 10 μηχανικών σεμινάριο πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων στο σπίτι των Passivistas. Ο χώρος του σαλονιού διαμορφώθηκε κατάληλλα για να φιλοξενήσει το σεμινάριο, μια και ο χώρος του γραφείου δεν είναι έτοιμος ακόμη να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία στην Ελλάδα να δουν ένα παθητικό σπίτι απο κοντά και να συνδυάσουν τη θεωρία με την πιο αντικειμενική πράξη, να περιεργαστουν κουφώματα στη λεπτομέρεια τους, να παρακολουθήσουν την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος μηχανικού αερισμού, να παρατηρήσουν πως συμπεριφέρεται το παθητικό σπίτι με την παρουσία τους τις διάφορες ώρες της ημέρας. Στο χώρο του σεμιναρίου υπάρχουν δείγματα και τεχνικά φυλλάδια όλων των υλικών και εξοπλισμών που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τηνν ευκαιρία να δουν φωτογραφικό υλικό και βίντεο από όλες τις εργασίες.

Το σπίτι των passivistas, φιλοδοξεί και μέσα απο τα συνεχή σεμινάρια που θα γίνονται στη νέα μονιμη έδρα του ΕΙΠΑΚ, να γίνει διαρκής κόμβος εκπαίδευσης και ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου πάνω στα θέματα δραστικής εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο.

Translate »