Το σπίτι του 2020 σήμερα!

International Passive House Days στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το κτίριο μας φέτος για πρώτη φορά στις Διεθνείς Ημέρες Παθητικού Σπιτιού. Το σπίτι άνοιξε στο κοινό το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου , το οποίο ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά στο κάλεσμα.

Πάνω από 150 επισκέπτες, φοιτητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί. εκπρόσωποι εταιρειών, τραπεζών, άνθρωποι του Real Estate, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες επισκέφτηκαν την κατοικία στου Παπάγου, ξεναγήθηκαν στους χώρους της και ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τους μηχανικούς της Ομάδας των Passivistas για τις παρεμβάσεις που έγιναν ώστε το κτίριο να γίνει το πρώτο EnePHit σπίτι στη Μεσόγειο.

Ο καιρός δεν επέτρεψε φυσικά στο κτίριο να “δείξει” τις πραγματικές του δυνατότητες, μια και ήταν ανοιξιάτικος, όμως συνέβαλλε στην αθρόα προσέλευση κόσμου, μετά και την τηλεοπτική παρουσίαση του event το πρωί της Παρασκευής από την ΕΤ1. 

Φυσικά το σπίτι δεν άνοιξε μόνο για αυτές τις τρεις ημέρες. Όπως έχουμε δηλώσει εξ αρχής, το επιδεικτικό σπίτι των Passivistas στου Παπάγου θα είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το δει οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών και στο γραφείο του κτιρίου, το ΕΙΠΑΚ θα αποκτήσει τη μόνιμη νέα έδρα του, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει διαρκή κόμβο ενημέρωσης και εκπαιδευσης για κάθε ενδιαφερόμενο. Ήδη αυτό το Σαββατοκυριακο ξεκινάει στο κτίριο το 5ο Σεμινάριο Πιστοποιησης Σχεδιαστών Παθητικών Κτιρίων με τις θέσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Είμαστε πραγματικά εξαντλημένοι, αλλά πάρα πολύ χαρούμενοι που αυτές τις τρεις μέρες είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες! Ευχαριστούμε και πάλι για τη ζεστή ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας!

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το σπίτι των Passivistas, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες ΕΔΩ.

Σας περιμένουμε!

Translate »